Els farmacèutics reclamen poder vacunar, fer rastrejos i realitzar PCR

Consideren que estan perfectament qualificats per a exercir aquestes tasques i s'ofereixen de manera altruïsta.

Els farmacèutics reclamen poder vacunar, fer rastrejos i realitzar PCR
Els farmacèutics reclamen poder vacunar, fer rastrejos i realitzar PCR

Els farmacèutics de la Comunitat Valenciana asseguren que estan infrautilitzats en aquest temps de pandèmia de coronavirus i reclamen poder participar en el procés de rastreig, vacunació i presa de proves PCR i tests serològics.

En aquest sentit sentit, el president del Col·legi de Farmacèutics de Castelló, Sergio Marco, ha assegurat en Les notícies del matí, d'À Punt Mèdia, que el personal del ram està perfectament qualificat per a exercir aquestes tasques gràcies al fet que són personal sanitari reconegut pel Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Fins i tot ha assegurat que professionals d'altres països com Portugal, el Regne Unit, Dinamarca o Suïssa ja fa anys que les fa. “La llei ens ho permet i ara mateix està fent aquestes tasques personal de l'exèrcit”, ha dit per a referir-se a la seua idoneïtat d'aquest personal per a aquestes tasques.

Marco ha oferit al personal farmacèutic per a realitzar uns treballs que, en el cas de rastrejar, no requeririen formació específica, però sí que ha deixat la porta oberta perquè, de cara a la campanya de vacunacions, es puguen organitzar alguns cursos per tal de poder donar el millor servei i adaptar-se a la situació de la millor manera possible.

No obstant això, Marco considera que el personal està perfectament capacitat i que hi ha molts professionals que ja estan treballant en l'administració, en àrees de Salut Pública.

El president del Col·legi de Farmacèutics assegura que tant per a la campanya de vacunació de la grip, que enguany s'avança fins a l'octubre, com per a la del coronavirus, caldrà molt de personal, ja que perquè una vacuna siga efectiva s'ha d'administrar al major nombre de gent possible.

Així mateix, Marco ha respost al dubte que genera que els farmacèutics siguen personal privat que volen fer una tasca d'àmbit públic, i ha assegurat que en cap moment volen lucrar-se, sinó que únicament s'han oferit de manera altruïsta per a donar un servei a la ciutadania. “No hem demanat diners. En el seu moment ja vam repartir mascaretes gratuïtes de la Conselleria i vam anar a les cases de la gent per a repartir-los els medicaments que els faltaven”, ha sentenciat.

També et pot interessar

stats