Els farmacèutics exigeixen un control dels preus de les mascaretes

El president del Micof ha demanat endurir els criteris de subministrament de medicaments a domicili.

VÍDEO | Els farmacèutics exigeixen un control dels preus de les mascaretes
07 d'abril 2020 - 21:41

Un dels elements dels equips de protecció, les mascaretes, s'han convertit en un objecte amb què especular. La demanda, i també el preu, s'han multiplicat en les últimes setmanes, en alguns casos, fins a vint vegades. Els col·legis de farmacèutics han exigit al govern espanyol que intervinga el mercat i que fixe el preu de les mascaretes, dels guants i dels gels hidroalcohòlics, perquè en les últimes setmanes el preu d'aquests productes s'ha disparat.

El president del Col·legi de Farmacèutics de València (Micof), Jaime Giner, ha assenyalat en À Punt NTC que l'executiu "ha de fixar-ne els preus, però també potenciar la producció interna perquè, si ajusta els preus, no vindrà material". Així mateix, ha acusat la Unió Europea de "no estar fent les seues funcions" perquè hauria d'intervindre "d'una vegada per totes" davant un problema global.

Giner ha defés les farmàcies, que "es veuen abocades a seguir aquest ritme de preu", i ha assegurat que moltes estan venent a preu de cost per a abastir els seus clients.

El servei a domicili està col·lapsat

Fa uns dies, la Conselleria de Sanitat va implementar un pla perquè les farmàcies distribuïren a domicili a les persones de risc. No obstant això, el president del Col·legi de Farmacèutics de València ha assenyalat que la situació en què es troben actualment "no és la ideal".

"Els criteris de selecció han fet que s'incorporen al protocol dos milions de persones, i això està col·lapsant l'operativa del Col·legi de Farmacèutics", ha remarcat. Per això, ha demanat que siga més "estricte a l'hora d'establir els criteris".

També et pot interessar

stats