Els farmacèutics denuncien el desabastiment de fàrmacs a tot l'Estat

El president del Col·legi de Castelló demana que s'escolte els professionals per a tindre informació real del desproveïment.

Els farmacèutics denuncien el desabastiment de fàrmacs a tot l\'Estat
Els farmacèutics denuncien el desabastiment de fàrmacs a tot l'Estat

El desabastiment de més de 500 medicaments està provocant que, a les comarques alacantines, moltes persones malaltes hagen de tornar al metge perquè els canvie la medicació. Sergio Marco, president del  ol·legi de Farmacèutics de Castelló, ha advertit en Les noticies del matí, que es tracta d'un problema “molt greu” que afecta tot l'Estat “amb una freqüència molt més alta de la que caldria esperar”.

Marco ha explicat que el desproveïment és conseqüència de les mesures del Ministeri de Sanitat destinades a la contenció de la despesa sanitària, les quals generen una situació en què la indústria no està interessada a continuar fabricant el fàrmac. Segons ha assenyalat, s'obliga les empreses a reduir costos i aquestes opten per reduir la producció o per comercialitzar-la a l'estranger.

Entre les accions que el Ministeri ha posat en marxa per a atenuar els efectes del desabastiment de fàrmacs, hi ha una comissió creada a través de l'Agència Espanyola del Medicament, en la qual no participen els farmacèutics. Marco denuncia que és una anomalia, ja que són els professionals els que coneixen més de prop la problemàtica i els que tenen la informació real del desproveïment.

També et pot interessar

stats