Fampa-València denuncia que instituts públics cobren al fer la matrícula quan no han de fer-ho

Rubén Pacheco explica que han rebut notificacions de "pagaments des de cinc euros fins a cent euros per alumne" en concepte de matrícula, material o assegurança i això és "inassumible i inacceptable"

Fampa-València denuncia que instituts públics cobren al fer la matrícula quan no han de fer-ho / À Punt NTC

La Federació de Mares i Pares d'Alumnes de València denuncia que s'estan donant casos en què centres públics de secundària cobren a les famílies a l'hora de fer la matrícula de l'alumnat quan no han de fer-ho en cap cas.

El president de Fampa-València, Rubén Pacheco, ha afirmat en Les notícies del matí que no són casos aïllats i que és una pràctica "molt estesa" entre els centres de la Comunitat Valenciana.

Pacheco ha explicat que les úniques dues taxes establides per la Conselleria d'Educació són 1,20 euros pel carnet en secundària i 2,10 euros per l'assegurança que es paga en tercer i quart d'ESO i primer i segon de batxillerat.

No obstant això, han rebut notificacions de "pagaments des de cinc euros fins a cent euros per alumne" en concepte de matrícula, material o assegurança, i això és "inassumible i inacceptable".

Encara que reconeix que de denúncies en ferm, n'hi ha poques, perquè els pares "no volen enemistar-se amb la direcció del centre", el president de Fampa-València indica que sí que hi ha moltes notificacions d'aquestes pràctiques.

Demanen a la Conselleria que actue d'ofici

Segons ha dit Pacheco, la Conselleria d'Educació només actua sobre els pocs casos concrets dels quals els arriba una denúncia o notificació, per això demana a l'administració que "els detecte i actue d'ofici sense que cap família haja de fer la denúncia".

A més, també insten la conselleria que envie una circular als centres perquè "molts pensen que no estan actuant malament i l'educació pública ha de ser gratuïta".

Segons ha explicat Pacheco, ve d'una època on els centres no tenien assegurat el seu finançament i "any rere any recorrien al que es podia". No obstant això, afig que ara l'administració "està al dia en els pagaments, però molts centres continuen demanant-ho a les famílies".

Des de Federació de Mares i Pares d'Alumnes estan preparant un informe que faran arribar a la conselleria sobre els nombrosos centres que realitzen aquest cobrament a les famílies sota el concepte de matrícula, materials, assegurança, etcètera.

També et pot interessar

stats