Les Fampa aposten per l’educació presencial per al pròxim curs

El PP i CS demanen que es facen proves diagnòstiques de Covid-19 a la comunitat educativa abans de l’inici de curs.

Articles de desinfecció contra el coronavirus, en una imatge d'arxiu
Articles de desinfecció contra el coronavirus, en una imatge d'arxiu / Jeenah Moon (Reuters)

Mentre s’incrementa el nombre de casos de Covid-19 en tot Espanya i l’ombra d’una segona onada de la pandèmia plana sobre l’ambient, la incertesa sobre com serà el pròxim curs escolar augmenta. Aquesta situació manté preocupats els pares i mares, que no saben quina serà la realitat que visquen els seus fills i filles, i com s’hauran d’organizar per a poder conciliar la vida familiar i laboral.

Per aquests motius, la Fampa, la Confederació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes Gonzalo Anaya, aposta per la presencialitat de l’alumnat. Així ho ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí el president de l’organisme, Màrius Fullana: “Hem tingut l’experiència de la docència a distància i no és igual que la presencial; l’aprenentatge no és el mateix”, ha assegurat, afegint que “tot el món té por, però s’ha de conviure amb el virus”.

En aquest sentit, Fullana creu que un model que no siga el presencial suposaria haver de canviar tot un sistema, per a fer possible la conciliació dels pares i mares que treballen. Sobre la modalitat d’assistència en dies alterns pensa que els dies que l’alumnat no vaja a l’escola el millor seria que els alumnes facen tasques a casa, però sense classes en línia, ja que si no caldria multiplicar la plantilla de personal docent, cosa que no veu viable.

També et pot interessar