Quins famosos s'han infectat de coronavirus?

Albert de Mònaco o Esperanza Aguirre, els últims contagits.

D'esquerra a dreta, l'expresident de la Generalitat, Alberto Fabra; la ministra d'Igualtat, Irene Montero; el príncep, Albert de Mònaco; la síndica de Vox a les Corts, Ana Vega; i el jugador del Valencia CF, Ezequiel Garay.
D'esquerra a dreta, l'expresident de la Generalitat, Alberto Fabra; la ministra d'Igualtat, Irene Montero; el príncep, Albert de Mònaco; la síndica de Vox a les Corts, Ana Vega; i el jugador del Valencia CF, Ezequiel Garay.

Des de l'inici de la pandèmia del coronavirus molts famosos i persones rellevants de la nostra societat han anat confirmant que s'han contagiat de Covid-19. La malaltia no fa excepcions i gent de la política, de l'esport o del cinema han sucumbit als efectes del coronavirus. Aquesta és la llista de famosos contagiats:

Dos ministres i la dona de Pedro Sánchez

El govern espanyol ha sigut un dels principals afectats pel coronavirus. La ministra d'Igualtat, Irene Montero, i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, van ser els dos primers membre de l'executiu que van confirmar que tenien la malaltia. Amb el contagi de la primera, va començar la preocupació a la Casa del Rei, ja que membres com la reina Letícia havien tingut contacte amb ella en els dies previs. A la fi, les proves confirmaren el negatiu de tots els membres.

L'altre membre del govern espanyol afectat, encara que de manera indirecta, és Pedro Sánchez. La seua dona, Begoña Gómez, també va donar positiu en Covid-19, fet que la va dur a començar la quarantena abans que la resta del país.

Per ordre, Irene Montero, Carolina Darias, i la dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez.

Presidents autonòmics i Vox

Ni els polítics de Madrid ni els de Barcelona han evitat el contagi per coronavirus. La mateixa presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, ja es troba confinada a un aparthotel, com ha dit en entrevistes, per seguir treballant mentre tracta de lluitar contra el Covid-19.

El seu homòleg a Catalunya, Quim Torra, també ha donat positiu en les proves de coronavirus. La minva en el govern català encara ha sigut major després de conéixer-se que el seu segon, el vicepresident, Pere Aragonès, també ha compartit el mateix destí.

Per ordre, Isabel Díaz-Ayuso, Quim Torra i Pere Aragonés.

Un altre grup molt perjudicat pel coronavirus ha sigut el partit d'ultradreta Vox. Dies després de la celebració d'un míting a Vistalegre, el seu secretari general, Javier Ortega Smith, va confirmar que havia donat positiu. A ell se li va sumar el president de Vox, Santiago Abascal, qui ja ha confirmat que ha superat el coronavirus després de donar negatiu en l'última prova que se li ha fet. No obstant això, la primera persona contagiada del grup va ser la síndica de Vox a les Corts Valencianes, Ana Vega, que a més està embarassada i que es troba confinada a sa casa des del dia 10 de març.

Per ordre, Santiago Abascal, Javier Ortega-Smith i Ana Vega.

D'entre tots els contagiats també es troben dos exmembres del govern valencià. L'últim que ha confirmat el positiu ha sigut l'expresident de la Generalitat i exalcalde de Castelló, Alberto Fabra. Ell mateix se suma a Juan Cotino, expresident de les Corts Valencianes que ho va confirmar aquest dimarts.

Per ordre, Juan Cotino i Alberto Fabra.

Altres polítics o expolítics espanyols contagiats són la vicepresidenta segona del Congrés, Ana Pastor, o l'exministre d'Afers Estrangers d'Espanya, Javier Solana. En les últimes hores també s'ha sumat, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

El món de l'esport, gran afectat

El món de l'esport no escapa tampoc del coronavirus, ni de la polèmica que genera. De fet, el Valencia CF ha sigut un dels equips que ha denunciat públicament que l'equip haguera de jugar l'eliminatòria de Champions League contra l'Atalanta primer a Milà, amb la crisi en plena efervescència a Itàlia, i el partit de tornada a la ciutat del Túria, a porta tancada. Amb això, l'equip ha patit les conseqüències de primera mà amb jugadors que s'han contagiat de Covid-19. Primer va ser Ezequiel Garay, a qui el van seguir José Gayá i Eliaquim Mangala. A ells també es van unir altres membres del club com el doctor Juan Aliaga o el delegat Paco Camarasa.

Per ordre, Elaquim Mangala, Ezequiel Garay i José Luis Gayá.

La millor lliga del món de bàsquet també es troba en el punt de mira després dels últims casos de positius per coronavirus. Alguns jugadors com ara Lebron James ja es van posicionar en contra de jugar sense públic i, poc després, l'organització de la lliga va decretar que se suspenguera temporalment. El primer cas de Covid-19 en jugadors de l'NBA va ser el del pivot francés dels Utah Jazz, Rudy Gobert. A ell li va seguir el seu company Donovan Mitchell i l'ala pivot dels Detroit Pistons, Christian Wood. No obstant això, la gran sorpresa d'aquesta llista ha sigut la de l'estrela dels Brooklyn Nets, de baixa per lesió des de maig, Kevin Durant, que ho ha confirmat en les seues xarxes socials. Actualment, ja hi ha 14 jugadors infectats.

Per ordre, Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Christian Wood i Kevin Durant.

Altres referents del món de l'esport també s'han vist contagiats per aquesta malaltia. Entre ells es troba l'entrenador de l'Arsenal, Mikel Arteta, els jugadors de la Juventus de Torí, Daniele Rugani i Blaise Matuidi, el jugador del Reial Madrid de bàsquet, Felipe Reyes, el jugador petrerí d'handbol de la selecció espanyola i del Rhein-Neckar Löwen alemany, Gedeón Guardiola, o l'expresident del Reial Madrid, Lorenzo Sanz, que amb 76 anys es troba ingressat a l'UCI de l'Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz de Madrid.

El coronavirus també infecta Hollywood

La primera celebrity que va publicar que havia donat positiu per coronavirus va ser l'oscaritzat Tom Hanks, que juntament amb la seua dona Rita Wilson, va ser ingressat en un hospital de Queensland (Austràlia). Afortunadament, cap dels dos ha patit complicacions i ja han sigut donats d'alta. Els altres tres actors internacionals que també han donat positiu són el britànic Idris Elba; la ucraïnesa famosa per haver sigut xica Bond, Olga Kurylenko; i el noruec, Kristofer Hivju, conegut per haver donat vida a Tormund, un dels principals personatges de Joc de Trons.

Per ordre, Tom Hanks, Olga Kurylenko, Idris Elba i Kristofer Hivju.

A escala internacional, també s'han vist esguitats per la malaltia polítics de tots els nivells. Aquest mateix divendres ho ha confirmat el príncep Albert de Mònaco, que se suma al cas de la ministra de Salut del Regne Unit, Nadine Norris, o el del ministre de Cultura de França, Franck Riester. També ha sigut mediàtic el cas de Sophie Grégoire Trudeau, dona del primer ministre canadenc, Justin Trudeau, que ha hagut de posar-se en quarantena després que es coneguera el positiu en coronavirus d'ella.

També et pot interessar

stats