Les famílies de les víctimes de la fossa 113 de Paterna, Premi Drets Humans d'Amnistia Internacional

Aquest dissabte arrepleguen el guardó de l'entitat, que reconeix la batalla lliurada contra l'oblit.

Imatge d'arxiu dels treballs d'exhumació a les fosses de Paterna
Imatge d'arxiu dels treballs d'exhumació a les fosses de Paterna

L'Associació de Familiars de Víctimes de la Fossa 113 de Paterna rep aquest dissabte el segon Premi Drets Humans d'Amnistia Internacional, que es lliura com a reconeixement a persones o associacions que destaquen en la defensa dels drets humans.

La fossa 113 del cementeri de Paterna és considerada una de les més grans de la Comunitat Valenciana, on hi ha els cadàvers d'un grup de persones que van ser afusellades el 18 de gener de 1940.

Després de lliurar una batalla contra l'oblit, ara els descendents reben aquesta distinció per la perseverança contra el mateix oblit. En el seu nom arreplegarà el premi, un dibuix del mestre Ortifus, el president de l'associació, Santi Vallés.

El premi es lliura en el Centre Cultural La Nau, a València, que acull durant tota la jornada diversos actes orgnitzats conjuntament per Amnistia Internacional i la Universitat de València, com la visita guiada a l'exposició "Creadors valencians pels drets humans" i el concert del Duo Fuoco, de la UV.

També està prevista la performance titulada La cadira més incòmoda, una acció interactiva per a experimentar simbòlicament "el que senten els dirigents quan es fan públiques violacions dels drets humans".

També et pot interessar

stats