Les famílies de les persones mortes per la covid-19 a la residència Domus Vi d’Alcoi demanen respostes

Un any després d’haver demanat una comissió d’investigació a les Corts, l’Ajuntament d'Alcoi no ha obtingut resposta

Les famílies de les persones mortes a la residència Domus Vi d’Alcoi demanen respostes / À Punt NTC

El 4 de marc del 2022, l'Ajuntament d'Alcoi va instar les Corts a obrir una comissió d'investigació per aclarir per què més de la meitat de les persones usuàries de la residència de persones grans Domus Vi d'Alcoi moriren per la covid-19. Un any després, encara no han obtingut resposta.

José Luis Garcia, president de l’Associació de Famílies d’Afectats Domus VI d’Alcoi i Cocentaina, afirma que, després de tant de temps, tenen la sensació que, per part del govern, hi ha una voluntat de tapar i deixar que la gent gire pàgina i l’assumpte quede en l’oblit.  Per la seua banda, Jordi Sancha, fill d’una de les persones que moriren en aquesta residència, explica que, quan va ser intervinguda, la Conselleria de Sanitat podria haver iniciat una investigació, però que, finalment, les famílies no saben què ha passat. 

En general, les famílies de les persones que moriren al centre de majors durant la pandèmia, diuen que “és de justícia” saber si els mecanismes de protecció dels seus familiars fallaren, per què i si n'hi ha responsables". En aquest sentit, Sancha afirma que les famílies estan perquè no s’oblide les persones que moriren a la residència, “perquè s’ho mereixen”.

Segons García tampoc tenen cap novetat sobre la demanda de responsabilitat civil contra l'empresa Quavitae, propietària de la residència, i Mapfre, l'asseguradora, i que volen “evitar que torne a passar”. 

Per això, per al dia 25 preparen un acte públic per a informar i recordar el que diuen que és un dels pitjors episodis en la història d'Alcoi, amb 74 ancians i ancianes mortes en un mes en una única residència.

També et pot interessar

stats