Les famílies de malalts d’alzhèimer reclamen un pla específic i més centres especialitzats

En el Dia Mundial de l'Alzhèimer recorden que la Comunitat Valenciana disposa només de dues residències especialitzades.

Les famílies de malalts d’alzhèimer reclamen un pla específic i més centres especialitzats

Tots els familiars hi coincideixen. El pitjor de l’alzhèimer és adonar-se que el teu ésser estimat ja no hi és. És una altra persona. 

Cada any els casos es multipliquen i l'Organització Mundial de la Salut l'ha reconeguda com una prioritat de salut pública. Al món es diagnostica un nou cas d’alzhèimer cada 4 segons. I En 2050 el patiran 152 milions de persones. Una de les epidèmies del segle XXI. 

Només dues residències a la Comunitat Valenciana

A Espanya hi ha un milió de pacients. A la Comunitat Valenciana afecta a vora 37.600 persones i només hi ha dues residències especialitzades en alzhèimer. Una a Alcoi i l'altra, la més gran, a Alacant amb 29 places que volen ampliar a 48. Tenen un centenar de pacients en llista d'espera.

Un pla que amplie i coordine els recursos sanitaris i socials que necessiten i més centres especialitzats són algunes de les reivindicacions que s'han fet a la Comunitat Valenciana amb motiu en la celebració del Dia Mundial de l’Alzhèimer. 

Una jornada per a conscienciar la societat perquè no s’obliden de tots aquells que ja no poden recordar.

També et pot interessar