Les famílies de malalts d’alzhèimer reclamen un pla específic i més centres especialitzats

En el Dia Mundial de l'Alzhèimer recorden que la Comunitat Valenciana disposa només de dues residències especialitzades.

Els familiars de malalts d'alzhèimer de la Comunitat Valenciana reclamen més recursos especialitzats

Tots els familiars hi coincideixen. El pitjor de l’alzhèimer és adonar-se que el teu ésser estimat ja no hi és. És una altra persona. 

Cada any els casos es multipliquen i l'Organització Mundial de la Salut l'ha reconeguda com una prioritat de salut pública. Al món es diagnostica un nou cas d’alzhèimer cada 4 segons. I En 2050 el patiran 152 milions de persones. Una de les epidèmies del segle XXI. 

Només dues residències a la Comunitat Valenciana

A Espanya hi ha un milió de pacients. A la Comunitat Valenciana afecta a vora 37.600 persones i només hi ha dues residències especialitzades en alzhèimer. Una a Alcoi i l'altra, la més gran, a Alacant amb 29 places que volen ampliar a 48. Tenen un centenar de pacients en llista d'espera.

Un pla que amplie i coordine els recursos sanitaris i socials que necessiten i més centres especialitzats són algunes de les reivindicacions que s'han fet a la Comunitat Valenciana amb motiu en la celebració del Dia Mundial de l’Alzhèimer. 

Una jornada per a conscienciar la societat perquè no s’obliden de tots aquells que ja no poden recordar.

També et pot interessar

stats