Famílies i estudiants reclamen que els membres del Consell Escolar de l'Estat puguen triar la presidència de l'òrgan

Enrique Roca prendrà possessió aquest dimarts després que el govern n’aprovara divendres el nomenament.

La presidenta de CEAPA, Leticia Cardenal, i el president de CANAE, Carles López
La presidenta de CEAPA, Leticia Cardenal, i el president de CANAE, Carles López / Europa Press

La Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (CEAPA) i la d'Associacions d'Estudiants (CANAE) han reclamat aquest dimarts que siguen els membres del Consell Escolar de l'Estat (CEE) qui trien la presidència i la vicepresidència d'aquest òrgan de participació dels diferents sectors de la comunitat educativa. 

Una reclamació que es produeix el mateix dia en què Enrique Roca prendrà possessió com a president del CEE, després que el govern n’aprovara divendres el nomenament. Roca va ser el coordinador de l'elaboració de la Llei orgànica d'educació (LOE) aprovada en 2006 durant el primer govern del socialista José Luis Rodríguez Zapatero.

La presidenta de CEAPA, Leticia Cardenal, ha dit que el Consell Escolar "és una peça fonamental" i que han defensat sempre que la presidència i la vicepresidència siguen triades per la comunitat educativa. Per la seua banda, el president de CANAE, Carles López, ha recordat que l'any passat ja es va aprovar una proposta de millora en aquest sentit.

Col·laboració famílies i estudiants

CANAE i CEAPA han anunciat també la renovació del seu conveni de col·laboració. Per a Carles López, la col·laboració entre els estudiants i les famílies "ara és important perquè hi ha canvis normatius", com la modificació de la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMQE), que es debatrà en el Consell Escolar de l'Estat durant les pròximes setmanes.

També et pot interessar

stats