Famílies d'escolars amb mobilitat reduïda denuncien mancances en un centre educatiu de València

Mares i pares de catorze alumnes de l'escola Tomás de Villarroya asseguren que la infraestructura, que només compta amb un ascensor, "no garanteix ni la seguretat ni la igualtat dels menors"

Mares i pares d’alumnes amb mobilitat reduïda denuncien la falta de recursos / À Punt NTC

A les portes de l'inici del curs acadèmic, un grup de mares i pares de l'escola Tomás de Villarroya de València denuncien que només disposen d'un ascensor per a catorze alumnes en cadira de rodes. Aquesta infraestructura, asseguren, "no garanteix ni la seguretat ni la igualtat dels menors".

El CEIP Tomás de Villarroya és un dels dos centres adaptats que hi ha a València i només té un ascensor. El curs passat l'ascensor es va trencar i va estar parat dues setmanes.

Les famílies posen l'accent en la carència de recursos i es mostren preocupades per la seguretat, ja que es pregunten què passaria en cas d'incendi, per exemple. Per això, s'han unit davant l'administració per a tindre més força i millorar la situació.

Per la seua banda, la Conselleria d'Educació ha explicat que el centre compleix la normativa, però per a mares i pares és insuficient. "La normativa estic segur que la compleix, però accessibilitat no és només poder accedir, sinó accedir amb igualtat de condicions", ha declarat l'educador, Vicent Martí.

També et pot interessar

stats