Familiars d'un dependent denuncien per maltractaments la residència La Saleta d'Ontinyent

L’home, dependent en cadira de rodes, està ingressat a l’hospital amb un edema

La residència La Saleta d'Ontinyent, on han tingut lloc els fets / À Punt NTC

Amparo ha denunciat davant dels jutjats la residència de majors La Saleta, pel presumpte maltractament que ha rebut el seu pare a les instal·lacions. L’home, una persona dependent en cadira de rodes, està entre la vida i la mort després d’una caiguda i la seua filla està convençuda que darrere hi ha hagut una negligència per falta d’atenció i vigilància.

“Mon pare té una dependència, té immobilitzada la part esquerra i va en cadira de rodes i aquesta és la tercera vegada que cau”, ha explicat la jove, que ha descrit com, després de la caiguda, “el xafament de la vèrtebra li ha fet un edema”. Segons ha contat la filla, quan l’home va entrar a l’hospital d’Ontinyent, “els deia als metges que feia mitja hora que estava cridant que per favor l’assentaren bé i que ningú li feia cas”.

Amparo explica que aquest últim episodi se suma a les queixes per la falta de menjar i l’abús de pastilles. “Deia que no menjava bé. Inclús la doctora de medicina interna que l’està tractant em diu que mon pare portava massa tranquil·litzants”, ha denunciat.

Igualtat investigarà els fets

Des de la residència confirmen la caiguda, asseguren que estan recaptant informació i es posen a disposició de la justícia. Per la seua part, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha assegurat que investigarà els fets.

De moment, Amparo pensa continuar amb la denúncia. “Jo no vull una indemnització, m’he decidit a denunciar perquè no li passe a ningú més”, ha deixat clar.

També et pot interessar

stats