Familiars i amics donen l'últim adeu a la jove assassinada a Costa Rica

El soterrar s'ha celebrat en la més estricta intimitat a petició de la família.

Familiars i amics donen l\'últim adeu a la jove assassinada a Costa Rica
Familiars i amics donen l'últim adeu a la jove assassinada a Costa Rica

Familiars, amics i coneguts d'Arantxa Gutiérrez López, la turista espanyola assassinada dissabte a Tortuguero (Costa Rica), han assistit aquesta vesprada al funeral en memòria de la jove, que ha tingut lloc a Alacant, la seua ciutat natal.

El funeral s'ha celebrat en estricta intimitat al tanatori de la Santa Faç d'Alacant, després que el cos de la jove fora repatriat, en un vol des de Costa Rica, dimecres.

Arantxa Gutiérrez López, de 31 anys, que residia a San Fernando de Henares (Madrid), va morir dissabte a Tortuguero. Segons les primeres investigacions, la jove va morir asfixiada després d'haver sigut víctima d'un atac sexual, presumptament, obra d'Albin Díaz, de 33 anys, un home indocumentat de nacionalitat nicaragüenca que ha sigut detingut com a sospitós principal.

El jutjat que va analitzar la petició de presó preventiva feta per la fiscalia no hi va trobar suficients proves i va deixar Albin Díaz custodiat per Migració, on estarà detingut durant un mes, a l'espera que avance el procés judicial en contra seua. Si no fora així, serà deportat.

La fiscalia va apel·lar contra la decisió, i les autoritats judicials esperen els resultats de les proves d'ADN per a poder saber si disposen de proves.

Dos policies especialitzats en homicidis aniran a Costa Rica a investigar l'assassinat

Dos policies nacionals especialitzats en l'aclariment d'homicidis viatjaran aquest cap de setmana a Costa Rica per a col·laborar en les investigacions de la mort violenta.

Està previst que els dos agents, adscrits a la Unitat Central de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV), arriben a San José el diumenge a la vesprada.

El manifest d'un àngel

La família d'Arantxa Gutiérrez no vol que el seu llegat s'oblide. Per això, han creat la pàgina de Facebook  El manifiesto de un Ángel, on s'ha seguit la història des de la desaparició fins al posterior desenllaç dels esdeveniments. 

Aquest perfil vol posar l'accent principalment en el caràcter d'Arantxa, basant-se en les paraules del seu marit, que la descrivia com a "sincera, humil, generosa, afectuosa, respectuosa, amant de les causes perdudes, senzilla, familiar, defensora dels animals, de la naturalesa, del medi ambient, obsessionada amb la salut, amb l'esport, amb la vida sana, activista de Greenpeace i voluntària en protectores d'animals".

També et pot interessar

stats