La família de la xiqueta de Vinaròs morta després de ser atesa a l'hospital interposa una querella per presumpta negligència

L'acció s'adreça al personal mèdic i d'infermeria que la va atendre.

La menor va ingressar a l'Hospital de Vinaròs per una gastroenteritis.
La menor va ingressar a l'Hospital de Vinaròs per una gastroenteritis.

La família de la xiqueta de dos anys que va morir ara fa dues setmanes a l'Hospital General de Castelló, després de ser atesa a l'Hospital de Vinaròs (Baix Maestrat), ha interposat una querella per presumpta negligència mèdica. Així ho ha informat la família a través d'un comunicat en el qual explica que l'acció judicial va adreçada tant al personal mèdic com al personal d'infermeria que la va atendre. Demanen que se’ls investigue per un presumpte delicte d'imprudència professional greu i expressen la seua confiança que la mort de la xiqueta no s'oblide i "servisca perquè en un futur es prenguen mesures per a evitar casos així". 

Els fets es remunten al 13 de novembre, quan la menor va ingressar a l'Hospital de Vinaròs per una gastroenteritis, però va entrar en coma i va ser necessari traslladar-la a l’Hospital General de Castelló, on finalment va morir.

Els pares expliquen que la seva filla "va ingressar amb un quadre banal, una simple gastroenteritis, i no presentava cap antecedent clínic d'interés". En el moment de l’ingrés es va descriure un bon estat general, unes constants vitals dins de la normalitat i una glucosa en sang de 71 mg/dl (normal de 60 a 100 mg/dl), esmenten.

El 23 de novembre van presentar davant del jutjat d'instrucció de Vinaròs una querella criminal contra el personal mèdic i d'infermeria que va assistir la menor, com a presumptes autors d'un delicte d'homicidi per imprudència professional greu, "pel que podrien resultar condemnats amb penes de fins a 4 anys de presó i 6 d'inhabilitació professional", assenyalen.

A més, asseveren que, "en contra del que s'ha manifestat per part del centre on van ocórrer els fets, de cap manera se'ls ha facilitat accés a la història clínica completa de la menor, ni s'han donat explicacions sobre què va succeir".

"De l'únic document que va ser facilitat als pares de la menor s'infereix que la causa de la mort va ser un edema cerebral sever com a conseqüència d'una hiperglucèmia severa, causada per l'administració d'un sèrum glucosat al 50% de 250 ml, però no s'ha explicat si va ser un error del facultatiu en prescriure el sèrum o del personal d'infermeria", assenyalen.

Per la seua banda, quan es va conéixer la mort, l'Hospital de Vinaròs va emetre un comunicat en el qual informava que mantenia oberta una investigació clínica per a aclarir les "circumstàncies assistencials que van derivar en l'atenció d'urgència vital d'una pacient durant el seu ingrés a la Unitat d'Urgències Pediàtriques”.

També et pot interessar

stats