La família del xiquet de Petrer recorre a la justícia

Els resultats de l'autòpsia confirmen que la mort va ser per una peritonitis.

Façana principal de l'hospital d'Elda, on va acudir el menor amb vòmits i mal de panxa
Façana principal de l'hospital d'Elda, on va acudir el menor amb vòmits i mal de panxa / À Punt NTC
06 de novembre 2020 - 12:41

La família del xiquet de 8 anys que va morir després de passar cinc vegades per les urgències de l'Hospital d'Elda (Vinalopó Mitjà) ha anunciat accions judicials per a demanar que es faça justícia després de conéixer el resultat de l'autòpsia duta a terme per l'Institut de Medicina Legal d'Alacant, que confirma que la mort va ser conseqüència d’una peritonitis.

La família no va acudir als jutjats en un primer moment a l'espera de l'autòpsia, malgrat això es va iniciar una investigació d'ofici en el jutjat de guàrdia d'Elda després de la denúncia pública i desesperada en un vídeo que es va difondre en les xarxes socials que va protagonitzar Marta Gonzálvez, l'àvia del menor que havia exercit de mare des del seu naixement.

L'advocada de la família, Raquel Sánchez, ha informat a Efe que la família "clama justícia per la mort del menor" i que desitgen que siguen els jutges els qui decidisquen "si els professionals van actuar amb la deguda diligència o no". En aquest últim cas, demanaran que "es depuren les responsabilitats oportunes" per a "fer justícia pel menor" i, a més, per a "ajudar al fet que altres persones no passen per aquesta mateixa situació".

L'advocada també ha indicat que malgrat les primeres peticions de la documentació mèdica que els va ser negada, l'Hospital d'Elda finalment ha optat per lliurar a la família els informes mèdics d'aqueixos dies.

Marta Gonzálvez va explicar en el vídeo que el seu net va emmalaltir el 24 d'octubre i que durant 5 dies el xiquet va tindre forts dolors de panxa i vòmits. L'àvia denuncià que al menor només li van fer una analítica d'orina el primer dia, però cap altra prova diagnòstica, com una anàlisi de sang o una ecografia. “Cinc vegades va estar a urgències i l’han deixat morir, no permeteu això si aneu a l’hospital”. La dona lamentava que únicament li donaren un medicament "per a tallar-li els vòmits“ i el van enviar a casa”.

També et pot interessar

stats