La família de José Antonio Primo de Rivera sol·licita exhumar les seues restes del Valle de los Caídos

Amb aquest moviment, la família vol evitar que siga l'Estat qui exhume les restes de Primo de Rivera, d'acord amb la llei de memòria històrica

Un retrat de José Antonio Primo de Rivera durant una manifestació per l'aniversari de la seua mort, a 19 de novembre de 2021, a Madrid
Un retrat de José Antonio Primo de Rivera, durant una manifestació a Madrid per l'aniversari de la mort, el 19 de novembre del 2021 / Isabel Infantes (Europa Press)

La família de José Antonio Primo de Rivera ha sol·licitat a l'abat del Valle de los Caídos i a la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Salut de la Comunitat de Madrid, exhumar les seues restes, segons ha anunciat en un comunicat el duc de Primo de Rivera, Fernando Primo de Rivera, representant de la família.

Així mateix, també han sol·licitat les llicències corresponents a l'Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial. Una vegada obtinguda l'autorització sol·licitada, les restes seran depositades al lloc que la família ha decidit, complint així la voluntat manifestada en el testament per José Antonio Primo de Rivera, en què deixava clar el desig de ser enterrat "de conformitat amb el ritu de la religió catòlica, apostòlica i romana, que professe, en terra beneïda i sota l'emparament de la Santa Creu", segons remarca la família.

Amb aquest moviment, la família vol evitar que siga l'Estat qui exhume les restes de José Antonio Primo de Rivera d'acord amb la llei de memòria històrica, com va informar que passaria el ministre de la Presidència, Fèlix Bolaños, després de l'aprovació de la llei. Volen assegurar-se que tot el procés quede "dins de l'estricta intimitat familiar, sense que puga convertir-se en una exhibició pública propensa a confrontacions de cap tipus entre espanyols", afirmen en el comunicat.

Segons ha expressat la família, "José Antonio continuarà mantenint el lloc preeminent que li correspon en la memòria de molts espanyols i no podrà ser objecte de més humiliacions". Amb això es refereixen al fet que aquest serà el quart trasllat de les restes del fundador de Falange Española des de la defunció, i el nou enterrament serà el cinqué del “seu mal anomenat etern descans", afegeix el text.

També et pot interessar

stats