La família de Franco es farà càrrec de les restes del dictador i no recorrerà contra el decret del Govern d'Espanya

El net de Franco descarta soterrar-lo a El Pardo per falta de seguretat.

El net de Franco, Francis Franco, en una imatge d'arxiu
El net de Franco, Francis Franco, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La família de Franco ha afirmat que es farà càrrec de les restes del dictador i que presentarà les al·legacions oportunes en els 15 dies de termini que ha establit el Govern d'Espanya, encara que descarta recórrer contra la decisió d'exhumar el cos

En una entrevista publicada pel diari La Razón, el net de Franco, Francis Franco, ha assegurat que "per descomptat" que la família es farà càrrec de les despulles: "No ho deixarem en mans del Govern".

També ha manifestat que no vol que es faça "una utilització política sobre el cadàver del seu avi". Sobre la possibilitat d'impugnar el reial decret, el net de Franco considera que "gastar diners en contra d'un govern és perdre el temps, perquè, si ho fan i l'exhumen, seria un brindis al sol".

Preguntat sobre la possibilitat de soterrar el dictador al costat de la seua dona, Carmen Polo, en el panteó que la família té a la capella del cementeri de Mingorrubio, a El Pardo (Madrid), ha apuntat que "hui dia no es contempla" perquè en aquesta localització "no hi ha seguretat".

En l'entrevista, Francis Franco també assegura que l'exhumació no és "tan urgent", ni per a ell "ni per al 90% dels espanyols". "L'executiu té pressa perquè no tenen molta legislatura per davant, són el govern menys votat de la història i no representen a gairebé ningú", ha postil·lat.

També et pot interessar

stats