La família d'un dels alacantins desapareguts en un veler denuncia que encara no han eixit a buscar-los

Álvaro, Antonio i Fernando estan en parador desconegut des del 5 de gener, ara fa 16 dies.

Entrevista a 'Les notícies del matí' amb Álvaro Aguirre, fill d'un dels navegants en parador desconegut
Entrevista a 'Les notícies del matí' amb Álvaro Aguirre, fill d'un dels navegants en parador desconegut

"Fins ara no ha eixit ningú a buscar-los. Ni embarcació, ni helicòpter, ni res". És el lament d'Álvaro Aguirre, el fill d'un dels tres alacantins que estan en parador desconegut des del 5 de gener, quan llogaren un veler a Mallorca per a navegar durant una setmana i mitja per les Pitiüses. Es tracta de tres homes, de 48, 65 i 66 anys, amb una llarga experiència de navegació. El patró de l'embarcació és l'última persona que els va veure, ara fa 16 dies. 

Des que la família va posar la denúncia, l'11 de gener, només s'han activat els mecanismes automàtics de cerca, com ara una alerta a ports i embarcacions del Mediterrani, però no s'ha eixit a buscar-los, segons ha assegurat Aguirre en una entrevista a Les notícies del matí.

"Enviar un helicòpter d'ací [Alacant] a Eivissa no és res. I no s'ha fet. Malgrat que no els troben, almenys seria bo que les famílies vegérem un poc d'interés", explica.

El fill del tripulant desaparegut posa en qüestió els arguments pels quals no s'ha activat una cerca exhaustiva, com la dificultat d'acotar una zona de rastreig, o el fet que la balisa de seguretat de l'embarcació no s'haja activat, fet que podria haver passat "per mil motius", segons Aguirre. Igualment, critica la postura del patró de l'embarcació, el Dreamland, que ha denunciat el robatori del vaixell i ha creat una ombra de dubtes sobre el cas. 

"Si tres persones posen els DNI i les dades sobre la taula segurament no es dediquen a furtar embarcacions. Aleshores, cal ser més humà i pensar que els pot haver passat alguna cosa", lamenta Aguirre.

També et pot interessar

stats