La família del condemnat per matar la valenciana Pilar Garrido a Mèxic defensa la seua innocència

Denuncia “una sèrie d'irregularitats” en el procés judicial, quan es compleixen tres anys de l'arrest.

Els pares de Jorge Fernández i la mare de Pilar Garrido, en una imatge d'arxiu
Els pares de Jorge Fernández i la mare de Pilar Garrido, en una imatge d'arxiu / Efe

La família de Jorge Fernández, condemnat a 47 anys de presó per matar la seua esposa, la valenciana Pilar Garrido, ha defensat la seua innocència i ha denunciat “una sèrie d'irregularitats” en el procés judicial quan es compleixen tres anys de l'arrest.

Garrido, valenciana de 34 anys, va desaparéixer el 2 de juliol de 2017 quan viatjava amb el marit i el fill en automòbil, tornant a Ciudad Victoria, després de passar uns dies a la platja. A finals de juliol es van trobar restes òssies i de roba i, quinze dies després, les proves d’ADN van identificar l’espanyola. En un primer moment es va creure la versió del marit, que assegurava que havia sigut segrestada, però la Fiscalia estatal el va detindre en al·legar contradiccions en les seues declaracions.

El juí va patir seriosos revessos com l'abandó de diversos advocats defensors i l'assassinat a mà armada i en ple carrer d'un dels jutges i una de les integrants de la Fiscalia. El 14 de gener de 2019 va ser condemnat. Jorge Fernández, pare del condemnat, afirma que les autoritats portaven “la línia per a incriminar-lo, culpar-lo, tancar el cas i quedar bé amb el Govern d'Espanya”. “Ja fa tres anys que està a la presó i això és una injustícia”, ha remarcat el pare, que ha explicat que es va interposar un recurs contra la condemna, que està pendent de resoldre's.

La defensa ha aportat 24 irregularitats

Segons ha explicat, el seu fill va ser imputat i jutjat “de forma molt indeguda” i la defensa ha aportat 24 irregularitats “que violen el procés” de Fernández. “No li van prendre declaració i va ser una violació terrible al procés”, ha dit el pare, que sosté que no es van aportar proves de la seua culpabilitat. També ha afegit que la causa de la mort de Garrido “no la van poder demostrar clarament els forenses” ni l'antropòloga “sense títol” aportada per la Fiscalia de Tamaulipas.

A més, ha recordat que “la mare de Pilar va advocar i continua advocant per ell” i per la seua innocència, una declaració que també va ser desestimada pel jutge. “Creu en la innocència de Jorge perquè van viure tres anys a sa casa a València i mai va veure una discussió o que es portaren malament, mai”, ha dit.

També et pot interessar

stats