Falten cambrers i cuiners per a Falles
Fa un més llarg que els bars i restaurants busquen aquests perfils per a fer front al repunt de faena d'aquest període
La campanya fallera acaba de començar a València, i això sol significar més faena en la restauració, però enguany trobar cambrers i cambreres no està sent gens fàcil. El centre de la capital del Túria s’ompli de parades de venda de xurros, llums de falles i cartells de “Busquem cambrer”. Uns anuncis que reclamen personal de l’àmbit hostaler: cambrers, cuiners, ajudants, etc.
Hem preguntat als bars del centre i expliquen que cada any agafen una o dues persones per a la cuina i les taules, a més de necessitar més hores extres. Segons l'empresa de recursos humans Adecco, per Falles la faena de restauració sempre puja a la ciutat d'un 10% a un 15% de mitjana. Enguany no sembla una excepció: bars i restaurants de Ciutat Vella i de Russafa, els barris de més activitat fallera, ja noten l'onada de nova clientela. Però, segons els responsables, els costa trobar personal.
Darrere de la barra ens conten que els cartells per a buscar personal estan des de fa mes i mig, i que no hi ha manera de trobar gent i encara menys, gent professional i amb experiència. Així i tot, de cara a Falles la restauració espera que podrà cobrir la demanda.