La falta de sardines i aladrocs al Mediterrani preocupa pescadors i científics

Investigadors de l'Institut de Ciències de la Mar de Barcelona han eixit al mar amb mariners castellonencs per a buscar respostes

La falta de sardines i aladrocs al Mediterrani preocupa pescadors i científics / À Punt NTC

La falta de sardines i aladrocs al Mediterrani preocupa els pescadors i els científics. Investigadors de l'Institut de Ciències de la Mar de Barcelona han eixit al mar dimecres amb mariners castellonencs per a buscar respostes. 

El vaixell Nuevo Atxarre, que tanca ja la campanya, ha tornat a port amb un convidat d'excepció: l’investigador marí Valerio Sbaraglia. Tant el científic com els pescadors asseguren que no només ha abaixat el volum d’aquests peixos, sinó també que els que pesquen són més menuts. Això els ha obligat a desplaçar-se a altres ports per trobar-ne. 

Saber quan es pesca, on es pesca i com es pesca és fonamental per a trobar solucions. "Interactuar amb els pescadors és crucial per a tindre més informació i saber si es tracta d’un problema de pesca o d’un factor mediambiental", explica Sbaraglia. 

Per davant, queda un any de recopilació de dades abans de les conclusions, ja que la situació és preocupant, però pot tindre solució. Els mariners afirmen que és necessari la implicació de tots els agents per a recuperar els bancs de sardines i aladrocs i així garantir el futur amenaçat de la pesca i la supervivència econòmica també de moltes famílies que viuen de la mar.

També et pot interessar

stats