La falta de pagament de la comunitat de regants deixa sense aigua els camps de Salines

La Comunitat d'Usuaris de l'Alt Vinalopó va tallar el subministrament perquè no pagaven l'aigua

El camp de Salines s'asseca per falta de reg / À Punt NTC

Vora 1.200 hectàrees d'arbres fruiters, oliveres, vinyes i ametlers de la localitat de Salines estan assecant-se per falta de reg. No reben ni una gota d’aigua des de desembre perquè la Comunitat d'Usuaris de l'Alt Vinalopó va tallar el subministrament perquè no pagaven l'aigua.  En l'origen del conflicte hi ha un enfrontament en la comunitat de regants del poble. “Ací s’ha perdut la collita i perilla la plantació. Açò és una ruïna”, lamenta l’agricultor Juan García Falcó.

Segons els agricultors, la gestió personalista del president de la comunitat de regants és la responsable de la situació. L’alcalde de la localitat, Isidro Monzó, ha explicat que la comunitat de regants es va quedar sense junta de govern, ja que tots els seus membres van dimitir i ara només la governa el seu president. 

L'enfrontament és tan gran que, tot i no haver-hi aigua de reg, la comunitat de regants ha precintat els comptadors als seus propis membres i a l'Ajuntament. Davant d'aquesta situació crítica, l'Ajuntament de Salines ha convocat aquest divendres un ple extraordinari i està negociant per a intentar que es reprenga el subministrament d'aigua de reg. El pròxim pas serà convocar eleccions a la comunitat de regants per a desbloquejar el conflicte.

També et pot interessar

stats