Les falles de València estudien denunciar l'Ajuntament per l'ordenança que obliga a tindre mesuradors del so

Defensen que és impossible assumir el cost que suposaria, mentre que el consistori assegura que l'any que ve el problema estarà solucionat

Les falles denuncien que no poden permetre's instal·lar limitadors de so / À Punt NTC

Quan falten menys de dos mesos per a les Falles, les comissions de València han denunciat que estan trobant problemes per a contractar orquestra i organitzar revetles. L'ordenança municipal de contaminació acústica va entrar en vigor el mes de juny del 2023 i s'aplica en les festes per primera vegada. La normativa obliga a tindre no només limitadors de so, sinó també registradors.

Segons han comunicat les comissions falleres, aquests aparells són cars i necessiten personal qualificat per a posar-los en marxa. A més, sostenen que és complicat calibrar-los i auguren que donaran problemes en molts espais.

Per això, la Interagrupació de Falles estudia recórrer als tribunals per a trobar de quina manera poden aplicar una excepció a l'ordenança municipal. Per terminis, és impossible modificar per a aquestes Falles, segons ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Santiago Ballester. "S'han fet diverses consultes i estem mirant que hi haja una excepció per a la setmana fallera del 2025", ha apuntat.

L'ordenança no inclou cap apartat específic per a les falles. Enguany, per tant, les comissions falleres hauran de complir-la.

També et pot interessar

stats