Les falles d'Aldaia donen els monyos pel càncer

Les comissions col·laboren amb l'ONG Mechones Solidarios per a fer perruques oncològiques assequibles.

L'ONG Mechones Solidarios destina el cabell a fer perruques oncològiques.
L'ONG Mechones Solidarios destina el cabell a fer perruques oncològiques.

El mes solidari dels monyos rosa culmina aquest diumenge 29 de juliol a Aldaia. Durant tot el mes, les comissions falleres han arreplegat malles que normalment usen per a fer-se els monyos durant les festes, però en aquesta ocasió l'ús serà ben diferent. El cabell es destinarà a l'ONG Mechones Solidarios, que es dedica a fer perruques assequibles per a les persones que pateixen càncer. Els preus d'aquestes pròtesis capil·lars oscil·len entre els 1.000 i els 1.500 euros, però amb la donació del cabell l’ONG abarateix els costos en un 80%.

Es tracta d'una iniciativa de la Junta Local Fallera d'Aldaia, organitzada amb l'ajuda de la delegació d'inclusió i solidaritat de la falla Mont de Pietat de Xirivella, que té molta experiència en aquest tipus d'actes. Aquesta falla de Xirivella va iniciar la campanya Monyos Rosa l'any 2016, i des d'aleshores ha col·laborat amb al voltant de 200 comissions falleres, i ha recaptat més de 7.000 malles de fallera.

Entre les activitats de la cloenda, que s'ha celebrat al llarg del matí juntament amb un mercadet, les comissions han lliurat 50 caixes amb les malles que han recaptat. A més, una desena de perruquers i perruqueres professionals han col·laborat amb la recollida i han tallat els cabells als assistents a un preu solidari. Els beneficis de les vendes de polseres, ventalls i altres complements del mercadet, així com els talls de cabell es destinaran a l'ONG Mechones Solidarios i el 15% per a la Fundació Aladina, que treballa amb xiquets malalts de càncer.

També et pot interessar

stats