Les Falles aproven avançar la Cremà dues hores i rebutgen l'Ofrena matinal

Els presidents i presidentes de falla voten per majoria mantindre aquest canvi adoptat en les Falles de setembre pel bon funcionament que van tindre

Més de 456.000 valencians van connectar anit per a seguir la Cremà.
Més de 456.000 valencians van connectar anit per a seguir la Cremà

Les Falles de setembre de 2021 van sofrir dos canvis forçats degut al protocol sanitari de la pandèmia: la Cremà es va avançar dues hores i l’Ofrena també es va partir en dues jornades diferents. Ara, l’assemblea de presidents fallers ha decidit per una àmplia majoria (172 vots a favor enfront de 52 vots en contra i 18 abstencions) que l’horari es mantinga en les pròximes festes, pel bon funcionament que van tindre les mesures extraordinàries. Per contra, ha rebutjat la proposta d'establir un torn matinal per a l’Ofrena.

Per tant, la Cremà de les Falles de 2022 s'avança definitivament dues hores: començarà amb les infantils, al voltant de les 20:00 hores i continuarà amb les grans, a partir de les 22:00 hores. Això també permetrà tancar les festes abans de les 00:00 hores. 

Quant als torns de l’Ofrena, ha sigut la proposta que més controvèrsia ha generat entre els portaveus de cada falla. La idea inicial, que finalment s’ha desestimat, passava per establir un orde rotatiu aproximadament cada cinc anys, en què quatre sectors fallers farien el recorregut en horari de matí, en la jornada anterior a la Cremà.

Després d’un acalorat debat, finalment han tingut més pes els arguments en contra, com la dificultat d’adaptar aquesta desfilada a l’horari laboral i de compaginar altres festejos programats amb l’horari proposat, a partir de les 8:00 hores. Finalment, l’Ofrena mantindrà l’horari de sempre.

Així ho ha avançat la Junta Central Fallera en el seu compte de Twitter.

Respecte a la implantació del certificat COVID, el president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha avançat que es mantindrà una reunió amb la Conselleria de Sanitat per a concretar els detalls de la seua aplicació en l'àmbit faller.

També et pot interessar

stats