Falles 2021: la presència de les bandes de música encara no està garantida

Aquest dimarts es reuneix la comissió de seguiment de les Falles amb la Consellera de Sanitat per a proposar-li una Ofrena sense públic i altres mesures de seguretat

Les bandes de música, excloses de l'Ofrena

La pandèmia condiciona l'última hora del pla de celebració faller que tancarà un cicle fester anòmal. Aquest dimarts torna a reunir-se la consellera de Sanitat, Ana Barceló, amb la comissió de seguiment de les Falles. Li proposaran a la consellera unes mesures estrela: una Ofrena a València sense públic i amb cobertura televisiva per a viure la festa des de casa.

Per a falleres i fallers s'imposa l'ús de la mascareta. Mentrestant, per als músics, prova d'antígens i distància. Es el que ha explicat Miguel Prim, vicepresident de la Interagrupació de Falles de València: "per als músics de vent caldria reforçar la distància entre ells, així com entre les diferents comissions i també fer-los un test d'antígens".

Tanmateix, a hores d'ara la presència de les bandes de música no està garantida en l'escena. En aquest sentit Daniela González, presidenta de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, ha demanat públicament que "compten amb les nostres bandes de música, com a part fonamental de la festa".

Toc de queda, envelats, casals i cremà amb cadires

El toc de queda serà el que determine l'hora de retirada pública dels visitants. A la una de la matinada també està prevista l'hora límit per a la Plantà, però si cal allargar-la per motius de pes, seran els artistes i treballadors els que es mantindran a peu d'obra.

Envelats i casals quedaràn per a consum intern faller mentre que la resta d'activitats seran a l'aire lliure. La cremà tindrà un aforament limitat i s'organitzarà amb cadires per a poder repartir de forma controlada al públic.

També et pot interessar

stats