Falles 2018: possiblement les més ventoses de les últimes dècades

Des de dijous el vent de component oest ha bufat sense calma pràcticament tot el temps.

Els darrers episodis de vent fort de component oest han afectat tota la Comunitat i la ciutat de València no n'ha sigut l'excepció. Aproximadament des de dijous passat, el ponent ha bufat sense calma quasi el cent per cent del temps. Aquest fet podria fer que les Falles de enguany foren les més ventoses de les últimes dècades. 

Segons les dades de la Agència Estatal de Meteorologia, durant els últims quatre dies, la velocitat del vent s'ha mantingut entre els 40 i els 50 quilòmetres per hora. Pel que fa a les ratxes màximes, un dels dies més forts, el dijous 15, els registres van fregar els 70 quilòmetres per hora a l'estació meteorològica de l'aeroport, on no han baixat dels 54 quilòmetres per hora els dies següents.

Representació gràfica del vent a València els últims dies. / Aemet.

Algunes estacions que la xarxa de l'Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET) té a València registren valors per damunt dels 60 quilòmetres per hora en ratxes màximes dijous i diumenge.

La previsió per al dilluns 19, dia gran de les Falles, és que el vent continue bufant de ponent de manera sostinguda entre 30 i 40 quilòmetres per hora, mentres que les ràfegues màximes fregaran els 70.

Cal recordar com a efemèride quan, un 19 de març de l'any 1969, es van registrar ratxes de 120 quilòmetres per hora a l'estació de l'aeroport de Manises.

També et pot interessar

stats