Falla el subministrament elèctric de l’Hospital d’Alacant i provoca la pèrdua d'embrions congelats

Com a conseqüència del tall, una de les neveres del laboratori de la Unitat de Reproducció Humana Assistida va deixar de refrigerar correctament

Imatge d'arxiu de l'entrada a l'Hospital d'Alacant
Imatge d'arxiu de l'entrada a l'Hospital General d'Alacant / Europa Press
23 d'octubre 2021 - 19:20

L’Hospital d’Alacant ha patit aquesta setmana un tall en el subministrament de llum i com a conseqüència, una de les neveres del laboratori de la Unitat de Reproducció Humana Assistida va deixar de refrigerar correctament, fet que ha derivat en la pèrdua de diversos embrions congelats.

Des de l’Hospital asseguren que les instal·lacions compten amb un sistema auxiliar de suport en cas de caiguda de la xarxa elèctrica, que havia estat completament renovat aquest octubre. Per raons que encara no es coneixen, el sistema va fallar en el moment de donar energia a una d’aquestes neveres, precisament on estaven guardats els embrions per a ser implantats en els pròxims dies a diverses dones.

En un comunicat, han explicat que el fet que el tall de llum es produïra durant la nit va provocar que la temperatura augmentara durant diverses hores, fins que els professionals sanitaris que es van incorporar a treballar ho van descobrir. El centre de salut ha demanat disculpes a les famílies afectades i els ha oferit una cita per a agilitzar un nou procés d’hormonació tant prompte com siga possible. 

També et pot interessar

stats