La falla Barri d'Onda de Borriana dona els diners del seu monument infantil

La Fundació Pequeño Deseo ajuda a fer realitat els desitjos de xiquets amb malalties greus i cròniques.

La presidència de la falla lliura el xec a la Fundació Pequeño Deseo
La presidència de la falla lliura el xec a la Fundació Pequeño Deseo / Falla Barri d'Onda

La comissió fallera Barri d'Onda de Borriana ha donat el pressupost per al monument infantil a la Fundació Pequeño Deseo, 1.500euros que serviran perquè aquesta organització sense ànim de lucre, faça realitat els desitjos de xiquets i xiquetes amb malalties greus o cròniques.

"Vam conéixer la fundació en una trobada de solidaritat de la Junta Central Fallera de València i vam veure el gran treball que fa" ha explicat Berta Hernández, presidenta de la comissió, en el programa À Punt Directe, "així que vam decidir que algun projecte en comú havíem de dur amb ells per a poder donar-los visibilitat i un poquet de suport". Al respecte, la coordinadora de la fundació a la Comunitat Valenciana, Marta Miró, es mostra profundament agraïda: "Estem feliços. El món faller és immensament solidari i aquesta ajuda és digna d'elogi".

Com a part de la iniciativa, aquesta setmana alguns membres de la comissió i l'artista del monument gran, Pascual Nebot 'Pepi', han visitat la unitat pediàtrica de l'Hospital La Fe de València. Allí van explicar als menuts com es fa una falla i els regalaren un ninot. "Va ser una experiència que no es pot explicar en paraules", ens explica el també president de la falla Barri d'Onda, Sergio Navarro. "Vam eixir contentíssims en veure les sues caretes i la il·lusió amb què preguntaven".

Els xiquets i les xiquets pintaran el ninot que s’exposarà en la falla infantil de la comissió Barri d'Onda, el dia de la cremà serà indultat i tornat de nou a l'aula taller de l'hospital. I és que, finalment, la comissió tindrà monument infantil gràcies a la col·laboració desinteressada de diversos artistes. El monument, amb un geni com a monument central, ret homenatge al treball que aquesta organització realitza a la Comunitat Valenciana des de l'any 2005.

Recollida de medicaments

Aquesta no és l'única acció solidària impulsada per la comissió de Borriana per a aquestes falles. El pròxim 16 de març han organitzat una recollida de medicaments en col·laboració amb l'ONG Amor en Acció per a la seua pròxima expedició a Costa de Marfil.

També et pot interessar

stats