Fake House: operació de la Guàrdia Civil contra l'ocupació il·legal d'habitatges a Xiva, Godelleta i Torís

S'han fet 53 actuacions en col·laboració amb les policies locals i hi ha dues persones detingudes i tres més investigades. 

Un agent de la Guàrdia Civil en una actuació contra l'ocupació d'habitatges a Valencia
Un agent de la Guàrdia Civil en una actuació contra l'ocupació d'habitatges a Valencia / Europa Press

La Guàrdia Civil ha fet 53 actuacions contra l'ocupació il·legal de vivendes als termes municipals de Xiva, Godelleta (Foia de Bunyol) i Torís (Ribera Alta), segons ha informat aquest dimarts la Comandància Provincial en un comunicat. En algunes de les cases, ha detallat, suposadament també es cometien delictes relacionats amb el tràfic de drogues i la falsificació de documents. 

En l'operació, anomenada Fake House i desenvolupada en col·laboració amb les policies locals dels municipis afectats, l'institut armat ha detingut dues persones en un immoble de Godelleta i ha desarticulat diversos punts de cultiu de marihuana. Els dos arrestats són un home de 43 anys i una dona de 46, que estaven a l'edifici sense permís de l'amo i als qui han confiscat sis quilos d'aquesta droga, valorada en 32.000 euros en el mercat negre. 

Arran de la intervenció, les forces de l'orde investiguen en un altre dels immobles usurpats tres persones més (un home i dues dones) per presumptament haver falsificat un contracte d'arrendament per a tractar d'enganyar els agents. A més, estaven enganxats de forma il·legal al subministraments d'electricitat i i d'aigua, ha informat la Guàrdia Civil. 

L'operació Fake House va iniciar-se amb diverses investigacions que van començar a finals de 2020. A partir de la informació obtinguda pels agents de la Guàrdia Civil de Xiva, que revelava un repunt en l'ocupació il·legal d'habitatges, el cos armat va establir operatius específics de vigilància a les zones "més sensibles" dels tres termes municipals afectats, amb l'ajuda de les policies locals. 

El dispositiu s'ha saldat amb 53 actuacions des de finals de l'any passat, set desallotjaments ordenats per l'autoritat judicial i 14 intervencions per evitar l'ocupació d'immobles. En un dels registres els agents confiscaren més de sis quilos de marihuana, preparada per a distribuir-la i consumir-la, i van desactivar un punt de venda de cànnabis a Godelleta.

Totes les persones detingudes i investigades en aquest operatiu policial han passat a la disposició dels jutjats de Requena.

També et pot interessar

stats