Facua es persona com a acusació particular en 28 casos de listeriosi

Especialistes examinen 20 casos de listeriosi anteriors al brot detectat a l’agost d’enguany per a determinar si es corresponen amb la mateixa soca.

Un dels productes que es va convertir en focus de la listeriosi
Un dels productes que es va convertir en focus de la listeriosi / Arxiu

L’organització de consumidors Facua ha sol·licitat la personació com a acusació particular de 28 afectats pel brot de listeriosi en el cas que instrueix un jutjat de Sevilla. L’associació ha criticat també les “mentides” i “tergiversació” del govern andalús sobre un dels quatre morts pel bacteri.

Després de la querella que Facua va presentar el 23 d’agost, s’han personat en representació de 22 andalusos i de 6 afectats d’altres comunitats. En total són 98 les persones que han sol·licitat la personació en el procediment judicial.

Facua confirma una quarta mort pel bacteri

Entre els afectats per als quals Facua va sol·licitar la personació s’inclou el matrimoni d’Écija (Sevilla) que va consumir carn La Mechá de Magrudis la nit de cap d’any de 2018, la qual cosa els va provocar la intoxicació a tots dos i que ella donara a llum de manera prematura i que el seu fill, setmesí, morira per listeriori als cinc dies, el 2 de febrer.

Examinen 20 casos anteriors al brot de listeriosi per si són de la mateixa soca

Els especialistes en microbiologia estan examinant 20 casos de listeriosi anteriors al brot detectat a l’agost d’enguany per a determinar si es corresponen amb la mateixa soca, la trobada en les instal·lacions i productes de l’empresa Magrudis.

De fet, ja al desembre de l’any passat un lot etiquetat el dia 20 d’aquest mes per l’empresa Magrudis va donar positiu en Listeria monocytogenes, però els responsables de l’entitat no van informar d’això.

També et pot interessar

stats