Facua denuncia l'especulació amb els tests d'antígens, amb pujades del 100%

Només 5 de les 150 farmàcies consultades a València, Barcelona, Madrid, Sevilla i Vitòria tenien existències de tests d'antígens

Imatge d'arxiu d'un test d'antígens
Imatge d'arxiu d'un test d'antígens / Europa Press

L'associació de consumidors Facua ha constatat l'escassetat de tests d'antígens en farmàcies de cinc grans capitals d'Espanya i ha denunciat l'especulació en els preus, amb pujades de fins a un 100%. Només 5 de les 150 farmàcies a les quals Facua ha consultat aquest dimecres a Barcelona, Madrid, Sevilla, València i Vitòria tenien existències de test d'antígens, segons ha informat l'associació. A les farmàcies que disposaven de tests, els preus oscil·laven entre els 4,95 i els 10 euros.

A València només van poder trobar tests d'antígens en dues farmàcies, per 7 i 10 euros. A Sevilla només van aconseguir tests d'antígens en una, al preu de 6,50 euros, igual que a Madrid i a Vitòria, encara que per 8 i 4,95 euros, respectivament. Finalment, a Barcelona no hi havia tests en cap de les farmàcies sondejades.

L'associació ha denunciat l'especulació en els preus i ha criticat que "ni el Ministeri de Sanitat ni les comunitats han fixat preus màxims, un fet que afavoreix els marges desproporcionats de beneficis que s'estan produint".

Dificultats per a fer PCR

Facua també ha considerat "escandalós el col·lapse del sistema públic de salut en nombroses comunitats autònomes" i ha denunciat "les dificultats o la impossibilitat que en multitud de centres de salut i hospitals realitzen als usuaris les PCR o els tests d'antígens".

També et pot interessar

stats