FACUA denuncia els cines ABC de Gandia per impedir entrar menjar a les sales

L’empresa incorre en una clàusula abusiva limitant l’accés d’aliments de l’exterior, ja que la seua activitat principal no és l’hostaleria

Imatge d'arxiu d'un cinema
Imatge d'arxiu d'un cinema / À Punt NTC
08 de juny 2022 - 17:27

Facua Comunitat Valenciana ha denunciat Excin SA, l’empresa titular dels cines ABC de Gandia per prohibir l’accés a les seues instal·lacions amb aliments o begudes adquirides a l’exterior. La denúncia l'ha interposada al Servei d’Espectacles i Establiments Públics de la Generalitat en la seu de València. 

L’associació de consumidors entén que, com l’activitat principal d’aquesta empresa no és l’hostaleria, pot considerar-se abusiu pels responsables del cinema, prohibir l'accés a sales amb menjar i beguda procedent de l’exterior, ja que aquesta activitat no afecta el desenvolupament normal de l’activitat principal del negoci, encara que dins de les instal·lacions siga possible adquirir-ne. 

Segons l’article 82.1 de la llei general per a la defensa dels consumidors i usuaris considera que no permetre l’entrada de menjar i beguda de fora pot ser una clàusula abusiva i estableix com a tal a totes aquelles pràctiques que causen ‘’un desequilibri important dels drets i obligacions de les parts que es deriven del contracte’’.

De la mateixa manera, la Comissió de Cooperació de Consum va establir en la seua consulta número 5 de l'any 2000 que "les clàusules en què s'imposen al consumidor limitacions amb vista a l'adquisició dels productes sense fundar-se en circumstàncies objectives, han de ser considerades abusives".

Així mateix, l’Agencia Espanyola de Seguretat i Nutrició (Aesan), va publicar el 2016 un informe on concloïa que existia una "clàusula abusiva", ja que el consumidor "es veu privat de la presentació principal, de forma injustificada, havent abonat l’entrada, d’acord amb una limitació imposada unilateralment respecte a un servei accessori que no ha sol·licitat i tenint en compte que l’activitat bàsica de l’empresa no és la venda i distribució de menjar i beguda".

FACUA anima els consumidors al fet que posen en coneixement d'aquesta associació quan es troben situacions o pràctiques similars per a dur a terme les accions necessàries que eviten aquest tipus de comportaments empresarials.

També et pot interessar

stats