Facebook vetarà els continguts que neguen o distorsionen l'Holocaust

Ho farà a causa del "nivell alarmant d'ignorància sobre l'Holocaust" que demostren estudis recents.

Facebook té quasi 2.500 usuaris segons les dades de l'estudi 'Digital 2020 Global Digital Overview' de We are Social i Hootsuite
Facebook té quasi 2.500 usuaris segons les dades de l'estudi 'Digital 2020 Global Digital Overview' de We are Social i Hootsuite / Chinnapong (Shutterstock)

Facebook vetarà tots els continguts que "neguen" o "distorsionen" l'Holocaust després que un estudi haja revelat que l'algoritme de la xarxa social podria afavorir el negacionisme.

Així ho ha anunciat el director executiu, Mark Zuckerberg, que en un comunicat ha assegurat que s'ha vist entre "l'espasa i la paret" en veure que les dades apunten a un augment de l'antisemitisme a l'àmbit mundial. "És un nivell alarmant d'ignorància sobre l'Holocaust, especialment entre els joves", ha afirmat.

Segons una enquesta acabada de realitzar a persones d'entre 18 i 39 anys als Estats Units, gairebé una quarta part dels participants creu que l'Holocaust és un mite o ha sigut exagerat.

Per això diversos grups de defensa dels drets civils, com la Lliga Antidifamació, han expressat la seua preocupació per "l'actual estat del món" i els delictes d'odi, i el creador de la xarxa social ha decidit combatre el negacionisme de l'Holocaust vetant-hi tots els continguts que el defensen.

Zuckerberg, que és jueu, va protagonitzar una polèmica en 2018 precisament per tot el contrari, quan va utilitzar l'Holocaust com un exemple de negació que "pot estar equivocat però que ha d'existir en Facebook", tot i que després va rectificar i va assegurar que considera "la negació de l'Holocaust profundament ofensiva".

És la segona vegada en una setmana que Facebook anuncia la censura de certs continguts. Ja ho va fer dimarts passat amb un tuit del president dels Estats Units, Donald Trump, en què comparava la Covid-19 amb la grip.

També et pot interessar

stats