Facebook va compartir informació privada dels usuaris amb més de 150 empreses

La xarxa social ha violat l'acord amb la Comissió Federal del Comerç que li prohibia compartir les dades sense permís explícit.

Facebook va compartir informació privada dels usuaris amb més de 150 empreses
Facebook va compartir informació privada dels usuaris amb més de 150 empreses

Facebook ha permés a més de 150 empreses accedir a les dades personals dels usuaris de la xarxa social malgrat les proteccions de privacitat que havia implantat d'acord amb les demandes d'organismes oficials. 

El diari The New York Times assegura que Facebook ha estat compartint les dades dels usuaris amb molts dels seus patrocinadors, violant l'acord amb la Comissió Federal del Comerç (FTC) de 2011 que prohibia a la xarxa social compartir aquestes dades sense permís explícit.

Entre les empreses amb què la xarxa social hauria compartit informació privada dels ses usuaris es troben Netflix, Spotify, Amazon, Yahoo i Microsoft.

Facebook ha emés un comunicat oficial en què aclareix que aquests acords compleixen l'acord de la FTC, ja que cap de les companyies tenia accés a aquesta informació sense el permís de l'usuari. De fet, han assegurat que aquest permís s'obté en registrar-se a través del compte de Facebook de l'usuari en qualsevol altra plataforma.

Per la seua banda, algunes de les altres companyies involucrades com Amazon o Microsoft han dit que no van utilitzar mai les dades de manera inapropiada, encara que han rebutjat donar més detalls sobre aquests acords.

També et pot interessar

stats