Face Mask: la trama que va aconseguir vendre 300.000 mascaretes caducades a València i Saragossa

La Guàrdia Civil ha detingut 14 persones acusades de delictes contra la salut pública, falsedat documental i blanqueig de capitals.

Foto de portada: El material confiscat per la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València ha presentat el balanç de l'operació Face Mask, que s'ha saldat amb la detenció de 14 persones per la venda per internet d'unes 300.000 mascaretes caducades des del 2014 a farmàcies, supermercats, alguna clínica i empreses de València i Saragossa.

La trama de comercialització de mascaretes i material sanitari va quedar desarticulada aquest dimarts, amb diversos escorcolls coordinats a les províncies de València, Saragossa i Guipúscoa. A més de les mascaretes, també han intervingut guants, medicaments, xeringues, equips d'oxigenoteràpia i botelles de drenatge, tot caducat.

En l'operació han bloquejat 33 comptes bancaris, dels quals han immobilitzat 80.000 euros de 16 dels comptes i han confiscat 64.525 euros dels registres físics.

Els detinguts estan acusats de delictes contra la salut pública, estafa, blanqueig de capitals, falsedat documental i pertinença a organització criminal.

També et pot interessar

stats