La Fàbrica de Moneda encunya monedes pel 50é aniversari de la mort de Clara Campoamor i el 8M

En el revers de la moneda apareix una imatge de l'escriptora en un míting, el símbol de la dona i les llegendes "Igualtat, Llibertat i Progrés"

En el revers de la moneda apareix una imatge de Clara Campoamor en un míting polític celebrat el 5 d'abril de 1931 en el frontó Urumea de Sant Sebastià
Al revers de la moneda apareix una imatge de Clara Campoamor en un míting polític celebrat l'any 1931 a Sant Sebastià / Martín Ricardo (Fototeka Kutxa)

La Fàbrica Nacional de Moneda encunyarà una moneda de la col·lecció 8 de Març-Dia Internacional de la Dona-Homenatge a Clara Campoamor amb motiu del 50é aniversari de la mort de l'escriptora i la celebració del Dia Internacional de la Dona.

La moneda tindrà un mínim de 925 mil·lèsimes de plata i s'encunyaran un màxim de 7.000 unitats. El seu preu inicial de venda al públic serà de 55 euros i la data inicial d'emissió tindrà lloc durant el primer quadrimestre de l'any 2022, segons publica el BOE.

A l'anvers de la moneda es reproduirà el retrat a esquerra del rei Felip VI. Al revers de la moneda apareix una imatge de Clara Campoamor en un míting polític celebrat el 5 d'abril de 1931 al frontó Urumea de Sant Sebastià. A la seua esquerra el símbol de la dona i, en majúscules, les llegendes 'Igualtat, Llibertat i Progrés'.

En la part inferior, el valor facial 10 euros i la marca de la seca. Envoltant aquests motius i llegendes, apareixen les llegendes 8M Dia Internacional de la Dona i Clara Campoamor.

També et pot interessar

stats