Extingit l'incendi forestal de Monòver que ha cremat més de 140 hectàrees

El presumpte autor, investigat en una causa oberta per un delicte d'incendi forestal per imprudència.

L'incendi forestal ha arrasat més de 150 hectàrees
L'incendi forestal ha arrasat més de 150 hectàrees

Els efectius del consorci de bombers d'Alacant que treballen des del dijous en l'incendi forestal declarat a Monòver (Vinalopó Mitjà), a la penya de la Safra, han donat aquest diumenge per exitingit el foc, que ha cremat més de 140 hectàrees.

L'incendi es va declarar vora les 12:00 hores del dijous en el terme municipal de Monòver i va obligar a desallotjar a una trentena de persones de tretze habitatges disseminats per la partida de la Romaneta. Des d'aquell moment han estat treballant desenes de mitjans terrestres i aeris per a dur a terme les labors d'extinció.

L'origen de l'incendi hauria sigut una crema il·legal de restolls que es va descontrolar a causa de les fortes ratxes de vent, i la Guàrdia Civil va detindre un home presumptament implicat, el mateix dijous de vesprada.

El detingut ja ha passat a disposició judicial i la titular del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Novelda (Vinalopó Mitjà), en funcions de guàrdia, ha acordat per a ell la llibertat provisional amb obligació de comparéixer una vegada al mes davant el jutjat.

Així, ha quedat investigat en una causa oberta per un delicte d'incendi forestal per imprudència, detalla el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

També et pot interessar

stats