Extingit l’incendi que ha cremat almenys 160 hectàrees a la Vall de Gallinera

Sufoquen un altre incendi declarat a Rafelguaraf, a escassos quilòmetres del foc que va cremar massa forestal a Barx i l’Ènova aquest dilluns.

Zona de la Vall de la Gallinera afectada pel foc durant els últims tres dies
Zona de la Vall de la Gallinera afectada pel foc durant els últims tres dies / À Punt NTC

L’incendi de la Vall de Gallinera, que ha cremat almenys 160 hectàrees i que s’ha convertit en el segon més important d’aquest estiu al territori valencià, ja està extingit. Els efectius han aconseguit deixar sense flama la zona muntanyosa afectada després de 72 hores lluitant perquè el foc no acabara amb la riquesa ambiental i paisatgística que presenta aquesta zona interior de la Marina Alta.

Tot i que el foc va quedar controlat ahir dilluns de vesprada, no ha sigut fins a aquesta vesprada quan s’ha pogut apagar totalment. Ara s’obrirà una investigació per a determinar quina ha sigut la causa que ha provocat l’incendi.

Mentre a la Marina Alta s’acabava amb les flames, la Ribera Alta ha tornat a esglaiar-se aquest dimarts en declarar-se un nou incendi forestal al cim del Palmerar, al terme de Rafelguaraf, que ha quedat extingit al cap de poques hores i ha cremat 0,1 hectàrees, segons ha informat el Servei d’Emergències de la Generalitat. Casualment, aquest foc de Rafelguaraf s'ha localitzat a escassos quilòmetres dels dos focs que ahir dilluns, també a mitja vesprada, es van declarar a l’Ènova i a Barx, i que també han quedat totalment extingits.

Tot i que en aquests últims casos la ràpida actuació dels mitjans aeris i les brigades ha permés acabar en poques hores amb el foc, un informe de Greenpeace adverteix que en els últims vint anys a la Comunitat Valenciana s'han duplicat els incendis de més de 500 hectàrees cremades a causa, entre altres coses, de l’abandonament dels camps de cultiu.

També et pot interessar

stats