Extingit l'incendi de Beneixama

El foc ha afectat una superfície d’unes 870 hectàrees.

Extingit l\'incendi de Beneixama
Extingit l'incendi de Beneixama

L'incendi forestal declarat aquest dilluns a Beneixama (Alt Vinalopó), que ha cremat una  superfície d'unes 870 hectàrees, s'ha donat per extingit a primera hora d'aquest divendres.

A part dels estralls en la massa forestal i en els cultius, no hi ha hagut danys personals ni s'han vist afectades infraestructures rellevants, llevat d'una antiga torre de guaita de fusta i una zona de ruscos. 

El foc va obligar a tallar al trànsit la carretera CV-657 en el quilòmetre 5 a Fontanars dels Alforins i a desallotjar diversos habitatges, a on, finalment, no van arribar les flames.

Es treballa amb la hipòtesi que el foc siga intencionat perquè uns dies abans hi va haver quatre conats molt seguits al municipi pròxim de Biar.

En l'operatiu d'extinció han participat fins a onze mitjans aeris entre avions i helicòpters dels governs central, valencià i de Castella-la Manxa.

També han operat a la zona 120 soldats de la Unitat Militar d'Emergències (UME), juntament amb bombers forestals de la Generalitat, autobombes, tècnics forestals, capatassos, dotacions dels bombers de la Diputació d'Alacant i també de València i nombroses brigades.

També et pot interessar

stats