Expulsen de la Policia Nacional un agent que obtenia de manera il·legal permisos de residència a estrangers

En total va introduir a l’Estat espanyol un total de vint persones que no reunien els requisits legals per a obtindre el document

Un vehicle i un agent de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional / Policia Nacional

La Secretaria d'Estat de Seguretat ha declarat la pèrdua de la condició de funcionari del Cos Nacional de Policia de Roberto Carlos R. P., adscrit a la Prefectura Superior de Policia de Madrid. A aquest agent el van condemnar per obtindre de manera il·legal permisos de residència a estrangers. Segons ha publicat aquest dimarts el Butlletí Oficial de l’Estat, li retiren la condició de funcionari del Cos com a responsable en concepte d'autor d'un delicte continuat de falsedat de documents oficials comés per funcionariat públic, en concurs medial amb un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

La secció número 15 de l'Audiència Provincial de Madrid va condemnar al citat funcionari a dos anys i dos mesos de presó amb les accessòries d'inhabilitació especial per a exercir el dret de sufragi passiu, multa de sis mesos a raó de tres euros de quota diària i inhabilitació especial durant un any i deu mesos per a tota ocupació o càrrec públic relacionat amb serveis policials o d'immigració.

L'Audiència Provincial de Madrid va jutjar el febrer del 2019 aquest policia i una advocada acusats d'obtindre entre el 2006 i el 2008 de manera il·legal permisos de residència a estrangers. Concretament, se sol·licitaven huit anys de presó per a Roberto Carlos R. P., un agent destinat en servei d'informàtica i dos anys i huit mesos per a la seua exparella i advocada en exercici, Susana G. G.

Els imputaven un delicte continuat de falsedat en document oficial, ja que aconseguien les autoritzacions de residència prèvies a l'obtenció del permís de residència i de treball a persones que no reunien els requisits legals per a l'obtenció. En total van introduir a l’Estat espanyol un total de vint persones durant els dos anys que van actuar il·legalment.

També et pot interessar

stats