Exposició - Misser Mascó, Ninot Indultat 2019

La comissió salvarà de les flames 'Tornant de pescar', obra de l’artista David Sánchez Llongo .

El ninot ‘Tornant de pescar'

La falla Exposició - Misser Mascó ha aconseguit el Ninot Indultat 2019. La figura és obra de l’artista David Sánchez Llongo i té com a nom Tornant de pescar. El ninot mostra un pare que porta un ase amb els seus dos fills. Vol ser un tribut a l'horta, a la indumentària tradicional i a la cultura valenciana. 

La figura indultada és una escena costumista, amb els protagonistes vestits amb indumentària tradicional valenciana. No hi falten detalls, com ara la barraca del fons de la composició, el cresol que sosté el pare i que il·lumina el camí de la família, la canya de pescar que porta el fill, i la manta que cobreix la xiqueta, adormida damunt de l’ase. 

El jurat popular ha decidit per 12.785 vots que enguany serà la figura que se salvarà de la Cremà. En segon lloc, amb 7.757 vots, han quedat les dues bruixes realitzades per Vicente Llácer Rodrigo per a la comissió de Sueca - Literat Azorín, mentre que el tercer lloc ha sigut per a l'àvia que personalitza un ventall per a la neta, de l'artista Manuel Algarra, per a la comissió Almirall Cadarso - Comte d'Altea.

Amb aquest triomf, David Sánchez Llongo aconsegueix el primer ninot indultat com a artista a València, alhora que dona a la falla Exposició - Misser Mascó el seu sisé indult.  El triomf d'Exposició - Misser Mascó trenca l'hegemonia de la comissió Almirall Cadarso - Comte d'Altea, que havia aconseguit l'indult de forma consecutiva en els últims quatre anys.

Aquest dijous es va conéixer també el Ninot Indultat Infantil, que va recaure en la falla Císcar-Borriana de València amb ‘La càpsula del temps’. La figura representa el manteniment de les tradicions que es transmeten de generació en generació després d’una explosió nuclear.

També et pot interessar

stats