Els experts sanitaris recomanen limitar la mobilitat per a frenar l’avanç de la Covid-19

Detindre la propagació de la malaltia també depén del compliment de les mesures de seguretat.

Una de les imatges de la mostra “De la pantalla al carrer. Imatges del confinament”, que organitza l’Ajuntament de Gandia a partir de fotos de la ciutadania
Una de les imatges de la mostra “De la pantalla al carrer. Imatges del confinament”, que organitza l’Ajuntament de Gandia a partir de fotos de la ciutadania / Ajuntament de Gandia

Les mesures restrictives es multipliquen als municipis amb més incidència del virus. Tot i ser necessàries, cada vegada són més les veus expertes que asseguren que no seran prou efectives si no van acompanyades de la restricció de la mobilitat.

Així, davant l'increment de casos i la pèrdua de la traçabilitat, els experts sanitaris alerten de la necessitat d'acompanyar les noves restriccions amb limitacions dels desplaçaments. En aquest sentit es va pronunciar en el programa A La Ventura la viròloga del CSIC, Margarita del Val, qui va afegir que tot i que arribe la vacuna, s’hauran de mantindre aquestes mesures.

Però, frenar la propagació de la malaltia també depén del compliment de les mesures de seguretat, sobretot aplicant un distanciament social real. El president de l’Associació d’Infermeria Comunitària, José Ramón Martínez-Riera, ha valorat que es fan “lectures interessades” de les mesures, com en el cas dels convivents, que ajuden a la propagació del virus.

Elx estudia reduir la mobilitat

La ciutat Elx, amb una incidència acumulada de 190 casos per cada 100.000 habitants, veu amb bons ulls la possibilitat de reduir la mobilitat tot i les noves restriccions que ja han entrat en vigor.

El regidor de Seguretat del municipi, Ramón Abad, creu que són mesures que tard o d’hora s’implementaran a tot el territori. “Són restriccions dures però s’han de prendre en esta segona onada perquè la salut de la ciutadania està per sobre de tot”, ha manifestat.

També et pot interessar

stats