Experts recomanen revisar les nostres tarifes per a reduir la factura del gas

Asseguren que alguns usuaris podrien arribar a pagar quatre voltes menys canviant-se de la tarifa de mercat lliure a la regulada

Amb l'arribada del fred i l'augment de preus molts experts recomanen revisar la tarifa del gas contractada / À Punt NTC

Veus expertes consideren que alguns usuaris podrien arribar a pagar quatre voltes menys per la seua tarifa de gas. De la mateixa manera que en l'electricitat, hi ha una tarifa de mercat lliure de gas, on les companyies comercialitzadores fixen el preu, i una altra regulada, que fixa el govern i revisa cada tres mesos.

El primer pas és saber quina tarifa tenen contractada. En el comparador oficial de la CNMC es pot trobar la tarifa que més ens convé per a estalviar. Els experts recomanen la tarifa regulada, i és que el 80% d'usuaris estan en el mercat lliure sense saber-ho.

“A gran part dels usuaris els beneficiaria passar-se a la tarifa regulada del gas, ja que no té assegurances ni servicis addicionals”, explica Sara Guaita, portaveu de l’Oficina de l’Energia de València.

Una altra forma d'estalviar és repassar les factures i el consum. “El millor que podem fer és ser proactius amb les lectures dels comptadors i enviar els números a la distribuïdora, perquè sempre ens donen lectures reals en les nostres factures i no estimades”, afirma Guaita.

Els consumidors reconeixen que la factura és difícil d'entendre i alerten que l'augment de preu és quasi impossible d'assumir. Segons un estudi de Facua, la diferència de preu del quilowatt hora entre el mercat lliure i la tarifa d'últim recurs pot arribar a suposar una diferència del 291%.

També et pot interessar