Experts plantegen a València alternatives per a adaptar-se al canvi climàtic

Un seminari de la UV pretén aportar eines als dirigents perquè puguen implantar mesures concretes.

Experts plantegen a València alternatives per a adaptar-se al canvi climàtic
Experts plantegen a València alternatives per a adaptar-se al canvi climàtic

València acull aquest dijous un seminari en què s’abordaran possibles iniciatives per a adaptar-se al canvi climàtic. Jorge Olcina, catedràtic de Geografia de la Universitat d’Alacant que coordina el seminari, ha expressat que el seminari “pretén donar solucions i eines als qui prenen decisions perquè, una vegada conegut el diagnòstic, puguen marcar-se una estratègia a mitjà i llarg termini que permeta mitigar i adaptar-se a l’efecte del canvi climàtic”.

El seminari, que porta per títol 'Estratègies d’adaptació a la crisi climàtica', està organitzat per l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), la Càtedra Prospect 2030 i el Departament de Geografia de la Universitat de València. Jorge Olcina, que també és president de l’Associació de Geògrafs Espanyols, ha justificat la necessitat de celebrar seminaris com aquest argumentant que el canvi climàtic és el major desafiament de la societat actual.

En aquest sentit, el geògraf ha apuntat que molts governs, amb l’objectiu de complir els acords internacionals de París i evitar l’augment de les temperatures més d'1,5 °C, han adoptat acords com el Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia. Ara bé, després d’aquestes declaracions d’intencions, “arriba el moment de passar a l’acció i prendre mesures concretes”.  

El seminari sobre les iniciatives per a adaptar-se al canvi climàtic serà al Jardí Botànic de València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, l’inaugurarà. 

També et pot interessar