Experts ofereixen a València "enfocaments nous" contra la violència i l'assetjament escolar

Les primeres jornades iberoamericanes de la Universitat CEU Cardenal Herrera analitzen un problema que afecta un de cada quatre xiquets a Espanya.

Les últimes dades sobre assetjament escolar a Espanya revelen que un de cada quatre xiquets el pateix
Les últimes dades sobre assetjament escolar a Espanya revelen que un de cada quatre xiquets el pateix / Europa Press

La Universitat CEU Cardenal Herrera celebra aquest dijous i divendres la I Jornada Iberoamericana sobre Violència i Assetjament Escolar. Un fòrum científic per a abordar el problema de l'assetjament escolar i posar en comú "enfocaments nous" en la intervenció i prevenció del bullying en els centres educatius.

Les últimes dades sobre assetjament escolar a Espanya revelen que un de cada quatre xiquets el pateix; i que les conseqüències físiques són visibles en un 10% dels casos. En la resta, les conseqüències són de caràcter psicològic que afecten l'autoestima i comporten baix rendiment, depressió o condueixen fins i tot a la ideació suïcida.

Psicòlegs especialistes en situacions d'assetjament, menors i violència, com Iñaki Piñuel, Javier Urra, Óscar Cortijo i Vicente Garrido, participaran com a ponents en aquestes jornades, al costat d'altres professionals de la psicologia i l'educació d'Espanya, Portugal, l'Argentina, Costa Rica i l'Uruguai.

"No intervindre enfront dels assetjadors genera un missatge d'èxit de la violència en els centres escolars que no podem permetre", adverteix el director de les jornades, Óscar Cortijo, coautor del llibre Cómo prevenir el acoso escolar i responsable en els centres CEU del Programa AVE per a la detecció precoç de l'assetjament.

Davant d’aquesta situació, s'han de compartir metodologies de prevenció, d'implantació d'una cultura de tolerància zero davant de la violència i de seguiment "que estiguen donant resultats positius, en un fòrum científic com el que constitueixen aquestes jornades", ha subratllat.

També et pot interessar

stats