Els experts creuen que la incidència superarà els 1.000 casos en Cap d'Any i el pic de l'onada serà en Reis

El matemàtic Santi Cremades remarca que estem davant d'una onada d'incidència "altíssima" i demana ser responsables en una època de moltes interaccions

Santi Hernández, matemàtic de la Universitat Miguel Hernàndez d'Elx

El pic de l'onada actual de coronavirus no arribarà fins després de Cap d'Any. Així ho considera el matemàtic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Santi Cremades. "Estem encara pujant", ha remarcat. L'expert diu que estem davant una onada d'incidència "altíssima" i que cal ser responsables en una època caracteritzada per les interaccions. La projecció matemàtica preveu que a partir de Cap d'Any la incidència supere els 1.000 casos per cada 100.000 habitants, fins i tot de 2.000. El pic màxim està previst per a Reis, si no canvia la tendència.

Cremades sí que ha matisat que ens trobem davant una onada diferent i ha incidit que cal "aplanar la corba". Preguntat per si es pot comparar l'onada actual amb la de l'any passat, ha destacat que la gran diferència és la pressió hospitalària, que és menor. La gran diferència és que l'onada ha arribat abans d'un període de vacances i que ja venia d'abans del pont de desembre. "Hem d'estudiar la variant òmicron, i sembla que és l'indicador que dona a entendre que els contagis han augmentat", ha ampliat en una entrevista al programa A la Ventura, d'À Punt.

Cremades ha defensat també que davant aquesta situació hi ha dos tipus de responsabilitats: la individual i la social. "Estem en una societat i hem de ser responsables amb el que està passant. A banda de vacunar-nos, hem de tractar de no contagiar ningú perquè tots som potencialment contagiadors", ha deixat clar.

També et pot interessar