El grup d'experts aposta per retirar la mascareta en exteriors si es manté la distància

La transmissió més alta es produeix entre els grups de població més jove, principalment entre les persones de 17 a 24 anys i també entre les de 25 a 39

Platja de Llevant de Benidorm
Platja de Llevant de Benidorm / Morell (Efe)

El grups d'experts i expertes que assessora el Consell s’han mostrat favorables aquest dimarts a relaxar l'ús de la mascareta en exteriors, però recomanen dur-la a la butxaca per a usar-la i protegir-se sempre que, malgrat estar en espais oberts, no es puga mantindre la distància de seguretat. És a dir, en situacions com aglomeracions i converses amb altres persones.

El comité assenyala que la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana és bona, amb una incidència estabilitzada entorn de 40 casos, i que s'avança en la immunització de la població amb una campanya de vacunació que es desenvolupa a bon ritme. Així mateix, indica que els resultats de les anàlisis en aigües residuals són “baixos i estables”.

Una altra de les principals conclusions és que la principal transmissió es produeix entre els grups de població més jove, principalment entre les persones de 17 a 24 anys i també entre 25 i 39. En aquest sentit, indiquen que en bona part són contagis asimptomàtics o lleus, per la qual cosa tenen poc impacte hospitalari.

En relació amb l’anterior, constaten que l’edat dels ingressats ha baixat i que el percentatge més gran d'hospitalitzats s'ha traslladat a la franja de 51-65 anys, encara que, tot i això, la pressió assistencial és molt baixa.

El cap del Consell, Ximo Puig, ha confirmat aquest dimarts el que va avançar durant l'entrevista en exclusiva per a À Punt d'aquest diumenge. La Generalitat proposarà aquest dimecres en el comité interterritorial de sanitat que la mascareta deixe de ser obligatòria en platges i espais naturals. Puig s'ha referit a la qüestió en les xarxes socials amb un comentari que finalitza dient "és hora de donar nous passos".

També et pot interessar

stats