Experts alerten que amb la jornada continuada els escolars descansen menys, mengen pitjor, hi ha més deures i no millora el rendiment

La Confederació d'AMPA Gonzalo Anaya critica que la Generalitat no haja dut a terme l'avaluació externa de la jornada continuada i avaluen portar el nou decret als tribunals

Entrevista a Rubén Pacheco, President de la Confederació Gonzalo Anaya

Les famílies dels col·legis d'infantil i primària que vulguen modificar la jornada escolar votaran el pròxim 11 d'abril. El president de la Confederació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de la Comunitat Valenciana Gonzalo Anaya, Rubén Pacheco, ha destacat en Les notícies del matí que hi ha estudis estatals i internacionals que posen damunt de la taula els problemes derivats de la jornada continuada en els escolars.

Els experts dels àmbits educatius, psicològic i sanitari convocats en una jornada per la Confederació Gonzalo Anaya han indicat que els estudis diuen que pel que fa a la salut, "en la jornada continuada es descansa pitjor i això està investigat i constatat". Són 42 minuts de mitjana menys de descans diari per als escolars.

A més, Pacheco destaca que les investigacions ressalten que amb els horaris de la jornada continuada "es menja pitjor", que "l'activitat física es retarda" i que "promou els hàbits sedentaris".

Més deures i pitjor rendiment

Quant a rendiment, la Confederació d'AMPA assenyala que aquests estudis han constatat que "en la jornada continuada es "fan més deures i que no millora el rendiment".

Pel que fa a la conciliació, el president de les AMPA valencianes afirma que la jornada continuada fa que "es carregue encara més els avis i àvies, ja que socialment el nostre país està organitzat laboralment d'una manera partida".

Recurs judicial al nou decret

Per això, després que s'ha vulnerat aquella avaluació externa necessària dels canvis de jornada del període anterior, la Confederació d'AMPA Gonzalo Anaya estudia "la possibilitat de portar aquest nou decret "davant dels tribunals per la vulneració de la seguretat jurídica que donava a les famílies el decret anterior".

En la consulta per a triar o no la jornada continuada, només hi haurà canvis si s'obté el suport d'almenys el 55% del cens.

També et pot interessar

stats