Expedienten dos estudiants de la UPV per falsificar les seues notes

La universitat considera que han comés una falta administrativa molt greu.

Campus de la Universitat Politècnica de València
Campus de la Universitat Politècnica de València / Europa Press

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha resolt expedientar dos estudiants que van accedir de forma il·legal al sistema informàtic de la institució per a canviar les seues notes. Segons la UPV, hi ha hagut un "accés fraudulent" a les actes i considera que els alumnes han comés una falta administrativa "molt greu".

Els fets es remunten a l'abril de 2018, quan els joves, de 20 anys, van ser detinguts com a autors dels delictes d'accés il·lícit a dades i programes informàtics, danys informàtics, descobriment i revelació de secrets, usurpació d'estat civil i falsedat de document públic per accedir il·legalment al sistema informàtic i canviar les seues notes.

Suposadament, van usar un "programari enregistrador de teclat", segons ha informat l'agència Efe, per a accedir als comptes personals d'uns 40 professors i modificar les qualificacions.

Després de declarar van ser posats en llibertat i, ara, amb l'obertura d'aquest expedient, és el jutjat d'Instrucció número 14 de València, que porta el cas, a qui correspon decidir si se'ls imposa una sanció via penal o és la universitat la que ha de determinar què passarà amb els seus alumnes.

D'acord amb la normativa que regeix en les universitats, aquest fet significa una "falta administrativa molt greu" que es tancaria amb una sanció que, fins i tot, podria ser l'expulsió si finalment el jutjat determina que és la universitat qui ha de decidir.

També et pot interessar

stats